miercuri, 1 mai 2013

SSM4 la cald, Ziua 7: Atelierul de „Autocunoaștere prin psihodramă”



Ultima zi a Săptămânii Sănătății Mintale a oferit persoanelor interesate posibilitatea să participe la atelierul de „Autocunoaștere prin psihodramă”. Doamnele psiholog Simona Iordăchescu și Sabina Pop au reușit să conducă participanții într-o călătorie spre sine plină de simboluri și emoții puternice. Așa cum spunea și Jacob Levi Moreno, părintele psihodramei, întregul atelier a fost “suflet în acțiune” . S-au conștientizat și trăit emoții puternice, până la lacrimi.

Atelierul a început cu exerciții distractive prin care participanții au reușit să se cunoască și astfel atmosfera să devină relaxată. Printr-un exercițiu de imagerie dirijată, participanții au fost teleportați în viitor, mai exact peste cinci ani, într-un moment semnificativ din viața lor. S-au explorat detaliile acelui moment ca pe o fotografie, conștientizând emoțiile asociate. Emoțiile exprimate au variat de la fericire și împlinire până la frică, tristețe, nesiguranță, durere. Explorându-si propriile emoții și ascultându-i pe ceilalți, fiecare persoană a reușit să realizeze adevăruri noi despre sine și despre viață. Cel mai puternic exercițiu a transpus grupul în scena de viață a unei alte persoane. Am reușit să vedem și să simțim realitatea din perspective diferite și să construim legături emoționale puternice cu ceilalți. La final, într-o sesiune de debriefing, fiecare și-a căutat raspunsuri și a primit ancore pentru a-și transforma visele în realitate. Fiecare a plecat mai bogat cu o trăire, cu o descoperire despre sine, cu un răspuns. Întregul grup și-a exprimat dorința de a mai participa la astfel de ateliere.
Material realizat de Alexandra Popeanu
 
Atelierul „Fericirea - traseu sau destinație”

Programul complet al atelierelor de dezvoltare personală din programul ediției a IV-a a Săptămânii Sănătății Mintale a fost:

Sâmbătă, 27. 04

Ora 10:00 Fericirea – traseu sau destinație? – psiholog Adelina Mureșan
Ora 14:00 Boala mintala in familia mea – psihoterapeut Mădălina Sucală

Duminica, 28.04

Ora 10:00 Autocunoaștere prin psihodramă – psiholog Simona Iordăchescu
Ora 14:00 Hărțuirea în copilărie – cum pot să-mi ajut copilul? – psiholog Alina Cosma

Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Mulțumim pe această cale Facultății de Teologie Romano-Catolică Cluj care ne-a pus la dispoziție frumoasa bibliotecă de pe str. Iuliu Maniu nr. 5 ca loc de desfășurare a atelierelor noastre. 

Atenție! Minte Forte desfășoară ateliere de dezvoltare personală lunar, pe teme variate. Cei interesați ne pot urmări pe Facebook sau Twitter pentru noutăți, sau pot trimite un email la adresa dezvoltare.personala@minteforte.ro pentru a fi anunțați când un nou atelier e în pregătire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu