Mai multe despre noi...

     Povestea mea a început acum 2 ani, nu sunt prea mare, de-abia am învăţat să umblu. Totuşi, ca orice copil, vreau să cresc mai repede, neştiind probabil ce mă aşteaptă. Dar să las chestiile sapienţiale şi să trec la subiect. Şi subiectul sunteţi voi!
     Cum să mă dezvolt şi să mă fac mare dacă nu mă ajutaţi şi voi? Dacă mai aveţi puţintică răbdare, veţi afla şi cum.

     Să o luăm cu începutul... Cine sunt de fapt?

Părinţii mei încă de la început şi-au propus să promoveze sănătatea mintală, aşa că mă numesc Minte Forte, organizaţie non-profit.

     Tot de la părinţi am învăţat şi acum am CONVINGEREA că orice persoană este înzestrată cu capactiatea de a trăi într-o stare de armonie şi echilibru cu sine şi cu lumea din jur, de a simţi sentimente şi emoţii funcţionale, de a depăşi greutăţile şi suferinţele şi de a contribui cu ceva valoros la viaţa comunităţii.

     Vi se pare prea complicat? Şi mie... Dar cei care ma ajută să mă dezvolt mi-au explicat că MISIUNEA MEA este de a crea condiţiile pentru ca fiecare persoană să-şi exprime această capacitate şi să se bucure de o sănătate mintală cât mai bună.

     Tot nu v-am convins? Staţi să vedeţi atunci cum şi-au propus să facă asta... Prin PROIECTE care să contribuie la:
-          educaţia în domeniul sănătăţii mintale
-          oferirea de suport adecvat persoanelor cu probleme de sănătate mintală
-          dezvoltarea şi optimizarea personală.

     Tot ceea ce fac este pentru:

§  Persoanele cu probleme de sănătate mintală,
§  Persoanele care se confruntă cu stres ridicat sau evenimente negative la un anumit moment din viață,
§  Persoanele care prezintă risc pentru dezvoltarea unei probleme de sănătate mintală,
§  Persoanele care doresc să se dezvolte pe plan social, cognitiv sau emoțional,
§  Studenții din domenii asociate cu sănătatea mintală (psihologie, psihiatrie, asistență socială),
§  Lucrătorii în domeniul sănătății mintale și
§  Aparținătorii persoanelor cu probleme de sănătate mintală.     Să vedeţi acum ce fac eu în TIMPUL LIBER...     Am fost in Turcia, participând la proiectul „Feel the Difference”, un proiect TiA. Acolo am discutat despre cum pot fi asistate persoanele cu dizabilităţi în practicarea sporturilor de performanţă. Mai mult, am realizat şi eu activităţi sportive aşa cum le-ar face persoanele cu dizabilităţi.      Am organizat proiectul „Connecting the Visions” care s-a desfăşurat în Cluj. Într-o săptămână am adunat câteva organizaţii internaţionale (un fel de fraţi de-ai mei), ne-am jucat cu scopul de a învăţa şi de a ne suda o echipă şi mai apoi am schiţat trei proiecte care au ca scop îmbunătăţirea diverselor aspecte ale sănătăţii mintale. Despre acestea veţi mai auzi cu siguranţă şi mai ales vă veţi putea implica! (Nu uitaţi că vreau să cresc!).

     Am fost în Polonia, participând la proiectul For myself-For others-For Us! Role of Voluntary In building Valuable European Community” şi învăţând cât de important este să fii voluntar şi care sunt paşii care trebuie urmaţi în scrierea unui proiect.      M-am dus cu mare drag şi la întâlnirile cu zece copii cu probleme de sănătate mintală care provin din familii cu resurse financiare limitate. Împreună am fost la Terapie Asistată de cai şi câini.

     Ca să mă dezvolt, cei care mă cresc au şi înotat pentru mine, participând la Swimathon. Acesta îşi propune să sprijine organizaţii non-guvernamentale locale prin atragerea de donatori.

     Ar mai fi multe de spus, ştiţi şi voi că o viaţă de 2 ani nu poate fi povestită chiar în câteva cuvinte. Săptămâna Sănătăţii Mintale, Cadouri de Crăciun, Clubul recreativ la Psihiatrie Infantilă, ateliere de dezvoltare personală, consiliere psihologică şi informare în sănătate mintală, toate acestea stau sub numele meu, de Minte Forte şi reprezintă munca a tuturor voluntarilor foarte dragi mie. Şi să ştiţi că le sunt recunoscător, au şi ei de câştigat pentru că mă ajută... Participă în proiecte internaţionale, cunosc oameni noi, îşi fac prieteni, îi ajută pe ceilalţi, pun o piatră la temelia unui viitor mai bun, se DEZVOLTĂ.

     Aşa ca revin la ce vă spuneam la început! Ai putea să mă ajuţi şi tu să cresc, venind şi alăturându-te echipei care stă în spatele numelui meu. Sunt oameni frumoşi care vor să facă o schimbare cât de mică.  

     Să îți prezint aşadar şi familia care e responsabilă de dezvoltarea mea:

     Cea care ştie totul despre mine şi despre familia mea şi se gândeşte cum să cresc şi să mă fac mai bun este Alexandra Georgescu. Ea nu numai că se gândeşte la starea mea de bine, dar îi mai pregateşte şi pe alţi fraţi mai mici, voluntarii din departamentul de RESURSE UMANE (HR, ca să fiu şi eu în pas cu moda şi cu englezismele din lumea asta).     Doar nu credeaţi că mă pot face cunoscut şi socializa fără un grup de oameni care să păstreze mereu contactul cu cei din exterior... Ei sunt tot sub cârma Alexandrei pentru un timp şi se numesc PR-işti (sau oamenii care se ocupă de RELAŢIILE CU PUBLICUL).

     Oamenii despre care vă vorbesc şi care îmi sunt foarte dragi se şi informează şi cercetează (aceasta înseamnă că fac parte din departamentul CERCETARE-INFORMARE). Ei transmit apoi informaţiile acestea lumii întregi, prin materiale informative, broşuri şi altele asemenea. E o muncă solicitantă, nu vă gândiţi că e floare la ureche. Tocmai de aceea trebuie să o răsplătesc măcar cu recunoştinţa mea pe Manuela Nedelcu, cea care şi-a luat în cârcă această sarcină.   

     Din păcate lumea asta aşa e făcută că pentru orice lucru cu care aş vrea să mă înfrumuseţez (proiecte, evenimente, broşuri, afişe, deplasări) am nevoie şi de ceva bani... Mereu m-am gândit de ce nu pot să dau în schimb castane sau nuci pentru asta, dar oamenii mai mari mi-au spus că aşa stau lucrurile şi trebuie să mă adaptez... Ei, nu sunt singur nici aici, mă ajută în principal Răzvan Leucea, care pune şi alţi mici soldăţei (hi hi) să caute fonduri pentru mine. Ei toţi sunt în departamentul de FUNDRAISING.

     Şi în final... dar foarte important... Vă tot spuneam despre proiectele mele şi despre cum îmi petrec eu timpul liber... Dacă nu ar fi Dumitriţa Simion să mobilizeze echipa de DEZVOLTARE PROIECTE și întreaga organizație lucrul ăsta nu s-ar mai întâmpla şi aş sta mereu trist şi îngândurat.       Toate acestea fiind spuse, le mulţumesc tuturor că am ajuns la această vârstă frumoasă de 2 ani şi vă aştept şi pe voi să creştem împreună în acest al treilea an al existenţei mele, alăturându-vă unuia dintre oamenii de bază ai mei!
(Articol scris de Ioana Baghiu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu