luni, 4 martie 2013

Concurs articole - Regulament




Asociaţia Minte Forte lansează un concurs de articole 
pe teme de sănătate mintală pentru informarea comunităţii. Concursul se adresează studenţilor dornici să îşi transforme cunoştiinţele în domeniul psihologiei în materiale de educare 
şi informare a publicului larg. 

Criterii de evaluare articole: 

  1. Corectitudine ştiinţifică (pondere 35%);
  1. Limbaj de interfaţă (pondere 35%);
  1. Utilitate (pondere 25%);
  1. Originalitate/creativitate (5%).
          Perioada de desfăşurare
Concursul se desfăşoară în perioada 1 – 31 Martie 2013.

          Înscrieri
Sunt invitaţi să participe studenţii Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei de la nivel licenţă şi master, zi şi IDD. Pentru a intra în concurs, participanţii trebuie să redacteze un articol pe o temă de sănătate mintală de maxim 2 pagini (aproximativ 1000 de cuvinte, spaţiat la un rând), adresat comunităţii. Articolele se pot trimite pe adresa contact@minteforte.ro până la data de 31 Martie 2013 (documentul salvat sub forma nume_prenume.doc, iar la subiect se mentioneaza "concurs articole"). Articolele vor urmări informarea publicului larg pe teme de interes pentru acesta. Spre exemplu, articolele se pot referi la informaţii generale despre depresie (cauze, simptome, tratament), dar şi teme mai specifice cum ar fi consumul de substanţe în rândul adolescenţilor, managementul emoţiilor, importanţa somnului în învăţare sau teme de educaţie pentru sănătate.

          Evaluarea articolelor
Articolele trebuie să conţină informaţii validate ştiinţific, să fie prezentate într-un limbaj de interfaţă pe înţelesul comunităţii, să fie utile celor care caută informaţii  în domeniul sănătăţii mintale şi să fie, pe cât posibil, inedite. Articolele vor fi evaluate de o comisie Minte Forte, cu sprijinul: drd. Amalia Ciuca, drd. Daniela Dumulescu, drd. Alisia Mureşan, drd. Raluca Lucăcel şi Paul Lucian Szasz.

          Premii
Cele mai bune trei articole vor fi premiate în cadrul Săptămânii Sănătăţii Mintale, eveniment organizat în perioada 22-28 Aprilie 2013. Premiile vor consta în cărţi de psihologie, diplome, dar şi posibilitatea implicării pe viitor în diverse activităţi în cadrul Organiţiei Minte Forte. De asemenea, cele mai bune articole vor fi publicate pe site-ul www.minteforte.ro.

Mai multe detalii despre concurs pot fi obţinute la adresa contact@minteforte.ro

Update, 21 aprilie 2013: Iata si rezultatele concursului de articole:
Vâjâean Cristina - Premiul I 
Blidaru Ligia - Premiul - II 
Ibănescu Andreea - Premiul III 

Felicitări!

2 comentarii:

  1. Rezultatele nu se anunță participanților până pe 22 aprilie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Premierea câștigătorilor va avea loc joi, 25 aprilie, după prezentarea d-nei Doina Cosman în cadrul Săptămânii Sănătății Mintale. Mai multe detalii despre programul evenimentelor aici: http://minteforte.blogspot.ro/2013/04/asociatia-minte-forte-cluj-napoca.html

      Ștergere