vineri, 8 aprilie 2016

Nu cred că o să-mi treacă vreodată


Ultimul eveniment din cadrul Săptămânii Sănătății Mintale a fost realizat în parteneriat cu Asociația Reactor de creație și experiment.  În seara de 2 aprilie ne-am adunat la sediul celor de la Reactor pentru a viziona spectacolul de teatru „Nu cred că o să-mi treacă vreodată”, în care joacă Raul Coldea, Doru Taloș și Oanei Mardare. Spectacol a fost urmat de discuții libere cu publicul, moderate de psihologii Claudia Găgeanu și Alexandra Popeanu.


„Nu cred că o să-mi treacă vreodată” ne transportă în anii adolescenței, când căutam să ne definim și să alegem cine vrem să fim. Facem cunoștință cu Eliza, Narcis și Leo în momentul în care fiecare dintre ei se pregătește să organizeze o petrecere în propria casă. Astfel, ne aflăm într-un moment crucial pentru ei: cel în care nimeni nu le mai zice cum și ce trebuie să facă și cum să se raporteze la lumea din jur. Ei trebuie să decidă ce îi definește și cum vor să fie percepuți de cei din jur. Treptat, de-a lungul spectacolului trecem de la preocupări precum:  „O să ajungă băutura?”; „Sper să nu afle ai mei”; „Sper să observe ceilalți ce muzică mișto pun.”, la „Cine ne spune și nouă care e treaba cu noi?”; „De ce nu știm ce urmează să facem?”

În a două parte a evenimentului Claudia și Alexandra au dat tonul discuțiilor prezentând câteva informații cu privire la formarea identității și probleme specifice perioadei adolescenței. Cei din sală au avut ocazia să pună întrebări despre conținutul spectacolului și să-și împărtășească propriile experiențe din adolescență. Am aflat că nu există un moment anume în viața noastră când trebuie să știm cu exactitate cine suntem și ce vrem, ci că ne putem redefini treptat pe tot parcursul vieții, în funcție de experiențele și oamenii pe care-i întâlnim.

Le mulțumim celor de la Reactor pentru că au acceptat colaborarea cu noi și tuturor celor care au participat la evenimentele din cadrul SSM7.

     Miruna Petrușcă, voluntar Minte Forte

                                                



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu