sâmbătă, 12 aprilie 2014

TERAPIA DE GRUP PRIN ARTE VIZUALE


Te întrebi: Cum să fac față emoțiilor negative din viața mea? De ce îmi este frică? De ce sunt trist? De ce mă simt atât de rău?
Vrei să găsești un răspuns la: Ce să fac ca să fiu mai relaxat sau mai fericit?
Minte Forte îți oferă mediul și activitățile care să te ajute să-ți răspunzi la aceste întrebări, să te privești pe tine însuți mai detașat, mai creativ, mai autentic prin:

TERAPIA DE GRUP PRIN ARTE VIZUALE
-       desen, pictură, fotografie, colaj, arte handmade –

ATENȚIE!!! În cadrul activităților NU contează valoarea artistică a ceea ce creați, ci ceea ce descoperiți și aflați despre voi. NU aveți nevoie de un talent deosebit la desen sau modelat, ci doar de dorința de a vă explora și clarifica emoțiile, de curiozitatea de a vă exprima folosind mijloace noi.

           Grupul de terapii prin arte vizuale crează spațiul optim pentru a afla lucruri noi despre emoții pozitive și negative, despre gestionarea lor, aceste lucruri le vei face prin activități practice de grup și individuale.
            Cum te vor ajuta concret aceste activități?
-          înțelegi modul în care te afectează emoțiilor;
-          explorezi-identifici gândurile din spatele emoțiilor tale;
-          îți clarifici obiectivele tale de viață;
-          înveți să faci față anxietății, tristeții, furiei, stresului;
-          descoperi resursele tale interioare;
-          îți dezvolți și îți menții emoții pozitive;
-          înveți cum să te relaxezi;
-          înveți cum să descoperi perspective noi la problemele cu care te confrunți.

În plus, beneficii pe termen lung ale terapiei prin artele vizuale practicate regulat sunt modificări psihice și fizice precum: reducerea tensiunii arteriale și creșterea imunității, diminuarea efectelor stresului.

Specialiștii care vor media activitățile din cadrul terapiei sunt:
OZANA Budău - Psiholog clinician autonom
Cred că oamenii pot face mult mai multe lucruri decât consideră că sunt în stare.
Mai cred că viața este un dar minunat care ne-a fost dat pentru a învăța și a reînvăța să ne iubim unii pe alții necondiționat, dar și pe noi înșine.
Schimbarea nu este, însă, un lucru ușor. De aceea, cateodată poate aveți nevoie în drumul vostru de cineva care să vă asculte, să vă înțeleagă și să vă îndrume spre răspunsuri mai clare, soluții mai eficiente.
Eu sunt psiholog acreditat, iar ajutoarele mele în acest demers sunt modelele și tehnicile psihologice cognitiv-comportamentale, dar și arta, având o pregatire ca teatrolog și lucrator prin arte combinate.
Cu știința și arta lângă mine, te invit, așadar, la o călătorie minunată spre gânduri eliberate de limite, spre experiențe emoționale pline de prezent, spre tot ce poți și vrei să devii.”

PAULA Nuțaș - Masterand Psihologie Clinică, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie
Momentan studiez psihologia clinică la masterat, în anul I, și cred în ideea că terapia trebuie să se potrivească persoanei, nu terapeutului, iar succesul terapiei se măsoară nu prin gradul în care am făcut totul ca la carte, ci prin starea de bine a persoanei. Prin urmare, mă interesează diferitele modalități prin care care principiile și tehnicile psihoterapiei cognitiv-comportamentale pot fi flexibilizate și integrate în diverse medii, pentru a le adapta oricărei persoane care are nevoie de ajutor și a facilita schimbarea. În prezent, sunt atrasă înspre zona terapiilor expresive și mă interesează în special artele vizuale ca modalitate de auto-descoperire și auto-exprimare.

Vino și tu la Centrul Minții la terapiile expresive de grup! Persoanele aparținând unor grupuri vulnerabile (studenți fără venituri, șomeri, pensionari, persoane cu venituri minime) beneficiază de facilități.

Informații, programări și înscrieri:
Adresa: Str. Rene Descartes, nr. 6, etaj 1, interfon 1, Cluj- Napoca
E-mail: centrul.mintii@minteforte.ro
Tel: 0743568525
www.minteforte.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu