miercuri, 9 octombrie 2013

10 octombrie 2013: Minte Forte marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Pe 10 octombrie 2013, Asociaţia Minte Forte din Cluj-Napoca va sărbători Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale prin prezenţa în Hipermarketul Cora cu un stand de activităţi adresate publicului clujean. Voluntarii organizaţiei vor împărţi pliante informative pe teme de interes general din domeniul sănătăţii mintale, le vor oferi trecătorilor baloane cu mesaje specifice şi îi vor invita să lase răspunsuri la întrebarea 'Tu ce faci pentru bunăstarea ta mintală?' pe un panou amplasat în acest scop. De asemenea, vizitatorii standului vor putea afla mai multe despre proiectele Minte Forte în derulare şi în special despre evenimentele de educaţie pe teme de sănătate mintală pregătite pentru ei în această toamnă. Standul va fi amplasat în apropierea zonei food court a hipermarketului.

Evenimentul are ca scop încurajarea dialogului pe teme legate de sănătatea mintală şi a conştientizării importanţei echilibrului cotidian în această sferă. Evenimentul îşi propune să contribuie astfel la reducerea nivelului de stigmatizare asociată problemelor care ţin de sănătatea mintală, precum şi la creşterea gradului de informare cu privire la serviciile de sănătate mintală disponibile în municipiu, inclusiv cele oferite de Asociaţia Minte Forte. Este cel de-al doilea an consecutiv când organizaţia marchează Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, în 2012 voluntarii săi fiind prezenţi cu un stand informativ în Iulius Mall. 
Standul organizat pe 10 octombrie 2012, în Iulius Mall

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII MINTALE

Sărbătorită pentru întâia oară în 1992 la iniţiativa Federaţiei Mondiale pentru Sănătate Mintală şi susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale urmăreşte creşterea nivelului de educaţie, conştientizare şi advocacy în acest domeniu. Tema aleasă pentru 2013 este 'Sănătatea mintală şi persoanele în vârstă'.
Rersurse utile:
Minte Forte rezonează în mod deosebit cu tema din acest an, întrucât seniorii sunt unul din grupurile ţintă de beneficiari ai Centrului Minţii. Centrul Minţii este un proiect prin care se oferă servicii de consiliere psihologică accesibilă persoanelor cu venituri reduse, dar şi evenimente informative adresate publicului larg, precum standul din 10 octombrie.
Dumitrița Simion, coordonatoarea Minte Forte, în timpul unei acțiuni de promovare a Centrului Minții prin conversații cu seniorii în Parcul Central, vara 2013

Apariții în presă:
AGERPRES, 9 octombrie 2013
Evenimente în Cluj, 9 octombrie 2013
Monitorul de Cluj, 9 octombrie 2013
Ora de Cluj, 9 octombrie 2013
Făclia, 10 octombrie 2013
OrasulCluj.ro, 10 octombrie 2013

Alte inițiative în România: 
Flashmob al Fundației ESTUAR în Piața Universității din București, ”Tu ești normal?”, 10 octombrie 2013
Dezbatere a Centrului de Resurse Juridice, 10 octombrie 2013 
Activitate a Spitalului de Psihiatrie “Sfântul Nicolae” din Roman, 10 octombrie 2013 

Update: Poze de la standul nostru aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu